DIY Gasztro

Vegyestál Reggelire



Mindenki mást enne reggilre készíts egy ilyen vagyestálat 10 perc alatt (ha nem akarsz 20 félét készíteni).

Hozzávalók:

-minden amit ennétek (vagy amitt megesztek) :)

-kreatívitás

Elkészítés:

Fontos mielött hozzá látnál gondold át mit akarsz alkotni.

Elöször vágd ösze a hozzávalókat (ha kell). A sajtot szeletekre, A húst kockázd fel vagy karikázd fel, a zöldséget karikázd fel, a pékárut is fel kell karikázni, és a vajat pedig kockázzni (ha szerepel benne).

Valahogy ízlésesen rendezd el egy megfelelő nagyságú tálon.

Lehet tálalni és mindenki azt vesz belőle amitt szeretne.

Egy gyors kérdés:

Legyen-e közönség kaja?

Ha igere szavasztál légyszi kommenteld mi legyen az. Ez úgy nézne ki, hogy minden héten lehet kommentálni ételt amihez írjak recepted és készítsem el, kiválasztok egyet és megcsinálom (videóval), ha megszavazzátok.

Ha tetszet kövess és lájkolj Facebook-on és Instán.

Tovább
0

Gofri Vacsira



Nem a belga minőségű , hanem az egyszerűen kivitelezhető vacsora mennyiségű.

Hozzávalók:

-125g vaj

-90g cukor

-3 tojás

-250g liszt

-0,5l tej

-1csomag vaniliás cukor

-0,5csomag sütőpor

-2dl rum aroma

-egy kis oliva olaj/vaj

Ízesítéshez:

-tejszínhab

-vanilia jégkrém

-puding

Elkészítés:

A szoba hőmérsékletű vajat keverjük össze a cukorral. Ha ez mag van keverjük bele a tojásokat, a lisztet, a sütőport, a tejet és a rum aromát. Egy állagú masszát kell, hogy kapjunk.

A gofri sütőt oliva olajjal vagy olvasztott vajjal kenyük meg.

Süthetjük ki a gofrikat.:)

Tovább
0

Kakóscsiga házilag



A gyerekek manapság sokat vissznek az iskolába kakóscsigát. De mi van benne? Csináljunk otthon csupán másfélóra alatt.

Hozzávalók:

-leveles tészta (recept itt)

-100g cukrozatlan kakópor

-100g cukor

-100g vaj

Elkészítés:

A kinyújtott tésztát alaposan bekenjük olvasztott vajjal. Ne sajnáljuk a vajat, ettől lesz jó ragacsos.

A vajra szórjuk a cukrozott kakaóport. Ezt se sajnáljuk, jusson mindenhova, egészen a szélekre is.

Ismét vajat spriccelünk rá, most nem kell sok, csak az a cél, hogy tekerés közben ne szaladjon szét a kakaópor.

Közepesen feltekerjük a tésztát. Ne legyen túl laza, de ne is legyen teljesen szoros. Következik a feldarabolás: 4-5 centis darabokat kell levágni.

A feldarabolt csigákat hagyjuk még 20 percig kelni, a tetejüket lazán megspricceljük tejjel, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Vigyázz, ne rakd szorosan a csigákat, mert a sütőben még nőni fognak!

Tovább
0

Leveles tészta



Nagyon sok süti alapja. De hogy is készül? Itt egy nagyon egyszerű recept.

Hozzávalók:

-0,5kg liszt

-2,5dkg élesztő

-1tojás

-1tojássárgája

-2,5dl tej

-4evőkanál cukor (csapott)

-7dkg vaj

-csipet só

Elkészítés:

Kézzel  keverjük össze a lisztet, az elmorzsolt élesztőt, a cukrot és a sót. Majd beleöntjük a tojást és a sárgáját is, és elkezdjük gyúrni.

Beleöntjük a tejet is, majd ha egy állagú tésztát kapunk belegyúrjuk a szobahőmérsékletű vajat is.

Tovább dagasztjuk, kb. 10 perc elteltével már nem változik a tészta. Ne félj, nyúlós-ragadós lesz, de pont ilyennek kell lennie.

Lisztes kézzel kiszedjük a tésztát, belisztezzük, hogy ne ragadjon sehol, majd meleg helyen, konyharuhával letakarva nagyjából egy óra alatt duplájára nővesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra és nagyon vékonyra nyújtjuk.

Máris készíthetjük a csupa jó édességeket.

Tovább
0

Hawaii csirke ebédre



Manapság mindenki rohanásban, de hétvégén lelassúlhatunk egy kicsit. Ha mi nem mehetünk el Hawaii-ra legalább az ízek hozzák el.

Hozzávalók (4főre) :

- 1kg csirkemell

-10dkg szeletelt tarja

-1kg konzerv ananász

-10dkg sajt

-1,5kg krumpli

Elkészítés:

Fogjuk a csirkemallet és be zzuk, borsozzuk. Ezután mindkét oldalát megpiritjuk olajban.

Felkockázzuk a burgonyát és beteszük egy tepsibe, és rárakjuk a csirkemellet, utána befűszerezzük gyömbérrel és fokhagymával. Erre rájuk egyeséval a tarját, majd az ananászt, végül rárakjuk a szeletelt sajtot.

Betoljuk a sütőbe 240 fokra, és kb. 30-40 percig sütjük.

Tovább
0

DIY Gasztro

blogavatar

Kezdőktől...haladókig...receptek mindenkinek...

Ezeket ti írtátok...

Ezt már olvsatad?

Reblog...

Feedek...