Nagyon sok süti alapja. De hogy is készül? Itt egy nagyon egyszerű recept.

Hozzávalók:

-0,5kg liszt

-2,5dkg élesztő

-1tojás

-1tojássárgája

-2,5dl tej

-4evőkanál cukor (csapott)

-7dkg vaj

-csipet só

Elkészítés:

Kézzel  keverjük össze a lisztet, az elmorzsolt élesztőt, a cukrot és a sót. Majd beleöntjük a tojást és a sárgáját is, és elkezdjük gyúrni.

Beleöntjük a tejet is, majd ha egy állagú tésztát kapunk belegyúrjuk a szobahőmérsékletű vajat is.

Tovább dagasztjuk, kb. 10 perc elteltével már nem változik a tészta. Ne félj, nyúlós-ragadós lesz, de pont ilyennek kell lennie.

Lisztes kézzel kiszedjük a tésztát, belisztezzük, hogy ne ragadjon sehol, majd meleg helyen, konyharuhával letakarva nagyjából egy óra alatt duplájára nővesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra és nagyon vékonyra nyújtjuk.

Máris készíthetjük a csupa jó édességeket.