DIY Gasztro

Forró csoki házilag



Eddig csak ételek voltak most már italok is lesznek.

Hozzávalók:

  • -50g cukrozatlan kakópor
  • -50g cukor
  • -1 zacskó vaniliás cukor
  • -300ml tej

Elkészítés:

A cukrot (ízlés szerint lehet kevesebbet) és a kakóport keverjük össze.

Rakjuk egy nagy lábosba a tejet és a kakót, majd keverjük csomó mentesre.

Forraljuk fel és a vaniliás cukrot is keverjük bele.

Kövess Facebookon és Instán ahol bővebb tartalmakkal várlak.

Tovább
0

Kakóscsiga házilag



A gyerekek manapság sokat vissznek az iskolába kakóscsigát. De mi van benne? Csináljunk otthon csupán másfélóra alatt.

Hozzávalók:

-leveles tészta (recept itt)

-100g cukrozatlan kakópor

-100g cukor

-100g vaj

Elkészítés:

A kinyújtott tésztát alaposan bekenjük olvasztott vajjal. Ne sajnáljuk a vajat, ettől lesz jó ragacsos.

A vajra szórjuk a cukrozott kakaóport. Ezt se sajnáljuk, jusson mindenhova, egészen a szélekre is.

Ismét vajat spriccelünk rá, most nem kell sok, csak az a cél, hogy tekerés közben ne szaladjon szét a kakaópor.

Közepesen feltekerjük a tésztát. Ne legyen túl laza, de ne is legyen teljesen szoros. Következik a feldarabolás: 4-5 centis darabokat kell levágni.

A feldarabolt csigákat hagyjuk még 20 percig kelni, a tetejüket lazán megspricceljük tejjel, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Vigyázz, ne rakd szorosan a csigákat, mert a sütőben még nőni fognak!

Tovább
0

DIY Gasztro

blogavatar

Kezdőktől...haladókig...receptek mindenkinek...

Ezeket ti írtátok...

Ezt már olvsatad?

Reblog...

Feedek...