DIY Gasztro

Forró csoki házilag



Eddig csak ételek voltak most már italok is lesznek.

Hozzávalók:

  • -50g cukrozatlan kakópor
  • -50g cukor
  • -1 zacskó vaniliás cukor
  • -300ml tej

Elkészítés:

A cukrot (ízlés szerint lehet kevesebbet) és a kakóport keverjük össze.

Rakjuk egy nagy lábosba a tejet és a kakót, majd keverjük csomó mentesre.

Forraljuk fel és a vaniliás cukrot is keverjük bele.

Kövess Facebookon és Instán ahol bővebb tartalmakkal várlak.

Tovább
0

Gofri Vacsira



Nem a belga minőségű , hanem az egyszerűen kivitelezhető vacsora mennyiségű.

Hozzávalók:

-125g vaj

-90g cukor

-3 tojás

-250g liszt

-0,5l tej

-1csomag vaniliás cukor

-0,5csomag sütőpor

-2dl rum aroma

-egy kis oliva olaj/vaj

Ízesítéshez:

-tejszínhab

-vanilia jégkrém

-puding

Elkészítés:

A szoba hőmérsékletű vajat keverjük össze a cukorral. Ha ez mag van keverjük bele a tojásokat, a lisztet, a sütőport, a tejet és a rum aromát. Egy állagú masszát kell, hogy kapjunk.

A gofri sütőt oliva olajjal vagy olvasztott vajjal kenyük meg.

Süthetjük ki a gofrikat.:)

Tovább
0

Kakóscsiga házilag



A gyerekek manapság sokat vissznek az iskolába kakóscsigát. De mi van benne? Csináljunk otthon csupán másfélóra alatt.

Hozzávalók:

-leveles tészta (recept itt)

-100g cukrozatlan kakópor

-100g cukor

-100g vaj

Elkészítés:

A kinyújtott tésztát alaposan bekenjük olvasztott vajjal. Ne sajnáljuk a vajat, ettől lesz jó ragacsos.

A vajra szórjuk a cukrozott kakaóport. Ezt se sajnáljuk, jusson mindenhova, egészen a szélekre is.

Ismét vajat spriccelünk rá, most nem kell sok, csak az a cél, hogy tekerés közben ne szaladjon szét a kakaópor.

Közepesen feltekerjük a tésztát. Ne legyen túl laza, de ne is legyen teljesen szoros. Következik a feldarabolás: 4-5 centis darabokat kell levágni.

A feldarabolt csigákat hagyjuk még 20 percig kelni, a tetejüket lazán megspricceljük tejjel, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Vigyázz, ne rakd szorosan a csigákat, mert a sütőben még nőni fognak!

Tovább
0

Leveles tészta



Nagyon sok süti alapja. De hogy is készül? Itt egy nagyon egyszerű recept.

Hozzávalók:

-0,5kg liszt

-2,5dkg élesztő

-1tojás

-1tojássárgája

-2,5dl tej

-4evőkanál cukor (csapott)

-7dkg vaj

-csipet só

Elkészítés:

Kézzel  keverjük össze a lisztet, az elmorzsolt élesztőt, a cukrot és a sót. Majd beleöntjük a tojást és a sárgáját is, és elkezdjük gyúrni.

Beleöntjük a tejet is, majd ha egy állagú tésztát kapunk belegyúrjuk a szobahőmérsékletű vajat is.

Tovább dagasztjuk, kb. 10 perc elteltével már nem változik a tészta. Ne félj, nyúlós-ragadós lesz, de pont ilyennek kell lennie.

Lisztes kézzel kiszedjük a tésztát, belisztezzük, hogy ne ragadjon sehol, majd meleg helyen, konyharuhával letakarva nagyjából egy óra alatt duplájára nővesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra és nagyon vékonyra nyújtjuk.

Máris készíthetjük a csupa jó édességeket.

Tovább
0

Tejpite



Melegen a legfinomabb, de torta tésztának sem rossz.

Hozzávalók:

- 3 tojás

-100g liszt

-80g cukor

-1 zacskó vaniliás cukor

-2-2,5dl tejszín (min.20%)

-2,5-3dl tej

-kevés vaj

Elkészítés:

A tojásokat keverjük el fokozatosan a liszettel, majd a cukrokat is keverjük bele. Mérjük ki a tejszínt és a tejet, majd ezt is egyenletesen keverjük el. Keverjük csomó mentesere.

Vajazzuk ki a formát. Süssük 180 fokon 30 percig.

#tejpite #DIY #tej #tejszín #cukor #vaniliás cukor #liszt #vaj #tojás

Ötletesen finomat:

A tetejére szórhatunk zsezonális gyümölcsöket és süssük bele.

Tovább
0
«
12

DIY Gasztro

blogavatar

Kezdőktől...haladókig...receptek mindenkinek...

Ezeket ti írtátok...

Ezt már olvsatad?

2018.04.01.
2018.03.31.
2018.03.25.

Reblog...

Feedek...