DIY Gasztro

Kelt tészta



Ez is egy a leveles tésztához hasonló alap tészta.

Hozzávalók:

-500g liszt

-270ml kézmelg víz

-2g friss élesztő

-50ml oliva olaj

Elkészítés:

A liszt kétharmadát öntsük egy tálba. Adjuk hozzá a vízet, az élesztőt és az oliva olajat. Dolgozzuk össze kézzel. Majd  a maradék lisztet is gyúrjuk bele.

40-50 percig kelesztjük.

Utána még egyszer gyúrjuk össze és lehet nyújtani.

Tovább
0

Leveles tészta



Nagyon sok süti alapja. De hogy is készül? Itt egy nagyon egyszerű recept.

Hozzávalók:

-0,5kg liszt

-2,5dkg élesztő

-1tojás

-1tojássárgája

-2,5dl tej

-4evőkanál cukor (csapott)

-7dkg vaj

-csipet só

Elkészítés:

Kézzel  keverjük össze a lisztet, az elmorzsolt élesztőt, a cukrot és a sót. Majd beleöntjük a tojást és a sárgáját is, és elkezdjük gyúrni.

Beleöntjük a tejet is, majd ha egy állagú tésztát kapunk belegyúrjuk a szobahőmérsékletű vajat is.

Tovább dagasztjuk, kb. 10 perc elteltével már nem változik a tészta. Ne félj, nyúlós-ragadós lesz, de pont ilyennek kell lennie.

Lisztes kézzel kiszedjük a tésztát, belisztezzük, hogy ne ragadjon sehol, majd meleg helyen, konyharuhával letakarva nagyjából egy óra alatt duplájára nővesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán téglalap alakúra és nagyon vékonyra nyújtjuk.

Máris készíthetjük a csupa jó édességeket.

Tovább
0

DIY Gasztro

blogavatar

Kezdőktől...haladókig...receptek mindenkinek...

Ezeket ti írtátok...

Ezt már olvsatad?

2018.04.08.
2018.03.31.

Reblog...

Feedek...